Een woning toegewezen en dan?

U heeft gereageerd op een woning en u bent als eerste, tweede of derde geƫindigd. Dan krijgt u van ons brief en kunt u de woning bezichtigen. Accepteert de eerste kandidaat de woning niet, dan krijgt de tweede kandidaat de woning aangeboden, enzovoort.

Aanvaardt u de woning? Dan gaan we uw inkomen controleren waarna we u uitnodigen voor een huuradviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we met u o.a. de betaalbaarheid van de huur. Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek gaan wij over tot toe- of afwijzing van de woning. Heeft u het huurcontract ondertekend, dan wordt u uitgeschreven als woningzoekende. U kunt zich daarna wel weer opnieuw inschrijven als woningzoekende. U ontvangt dan een nieuw inschrijfnummer.

Verantwoording toewijzing

Hieronder kunt u zien wat de inschrijfduur is van diegenen die een woning hebben gekregen. Ook staat vermeld hoeveel reacties er zijn geweest op de woningen. U kunt dan voor uzelf inschatten welke woningen en wijken populair zijn (veel reacties of een lange inschrijfduur betekent dat de woning populair is). U kunt dan ook nagaan of u met uw eigen inschrijfduur kans maakt op een bepaalde woning. Staat er een sterretje (*) bij de inschrijfduur dan is de betreffende woning verhuurd aan iemand uit een bijzondere doelgroep. Onder bijzondere doelgroepen vallen bijvoorbeeld: urgenten, indicaties voor aanleunwoningen, statushouders, instellingen enz.

- Pastoriestraat 27. Inschrijfduur: *. Aantal passende reacties: 142

- Titus Brandsmastraat 44. Inschrijfduur: 28 januari 2014. Aantal passende reacties: 121

- Zilverschoon 65. Inschrijfduur: 1 februari 1988. Aantal passende reacties: 85

- Steenstraat 51. Inschrijfduur: *. Aantal passende reacties: 37