Huur opzeggen

Als u gaat verhuizen, moet er veel geregeld worden. Het is vooral belangrijk om op tijd de huur van uw woning op te zeggen. De opzegtermijn van uw woning is één maand. De laatste dag moet een werkdag zijn. De huur kan elke dag van de week opgezegd worden en gaat in op de dag dat de opzegging bij ons binnenkomt.


Hoe kunt u de huur opzeggen?

WBO Wonen ontvangt uw huuropzegging graag digitaal. U vindt hier het huuropzeggingsformulier. Deze kunt u mailen aan info@wbowonen.nl, per post versturen of langsbrengen op ons kantoor. Heeft u hulp nodig bij het opzeggen van de huur? Dan kunt u terecht op ons kantoor. Maak dan wel eerst een afspraak.

Huuropzegging gaat anders dan normaal

Door de corona-maatregelen gaat de huuropzegging wat anders dan normaal. Er vindt tijdelijk geen voor- en eindopname plaats. Zodra uw huuropzegging bij ons binnen is, nemen wij contact met u op en bespreken wat er moet gebeuren.

Hoe zit dat met overname van roerende goederen?

Voor woningen waarvan nu de huur wordt opgezegd, gaat het regelen van overname van roerende goederen (bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking enzovoort) ook anders dan normaal. In overleg met ons is het mogelijk spullen achter te laten in de woning. U krijgt daarvoor geen vergoeding. Bovendien gelden er enkele voorwaarden:
- De spullen verkeren in een goede staat;
- U kunt de huidige staat van de spullen aan WBO Wonen laten zien via (digitale) foto’s;
- Achterlaten van spullen is alleen mogelijk na akkoord van en telefonisch overleg met WBO Wonen.

Tip! Als u minimaal twee maanden voor uw vertrek de huur opzegt, ontvangt u een cadeaubon van de Gamma ter waarde van € 25,-. Bovendien is de kans groot dat zodra u verhuist, de nieuwe huurder bekend is en dat u eigendommen ter
overname kunt overdragen.