Stookkosten

Woont u in een woongebouw met een gezamenlijk verwarmingssysteem, dan regelt Ista de afrekening van de stookkosten. Ista is een gespecialiseerd bedrijf dat over de hele wereld actief is in het meten en verrekenen van energieverbruik. In elk appartement van een gebouw met gezamenlijke verwarming wordt het individuele energieverbruik gemeten.

De vragen en antwoorden hieronder gaan hierover.

Wat is blokverwarming en hoe werkt het?

Bij blokverwarming wordt een hele flat verwarmd door één cv-ketel. U heeft dan zelf geen cv-ketel in de woning. De warmte komt vanuit een centrale cv-ketel door buizen in uw woning. Daar verspreid de warmte zich via gewone radiatoren in de woning. Iedere bewoner kan zelf de verwarming instellen door radiatoren verder open of dicht te draaien.

Hoe wordt mijn energieverbruik gemeten?

Ista meet uw energieverbruik via de meters die aan uw verwarmingen in uw woning zijn gemonteerd. Zij kunnen het verbruik per meter op afstand uitlezen.

Hoe werkt de afrekening van de stookkosten?

Op basis van deze meterstanden die Ista bij u heeft gemeten, stelt Ista een eindafrekening op. Dit is eindafrekening stookkosten. U ontvangt de afrekening van WBO Wonen. Nadat u de eindafrekening hebt ontvangen, worden uw werkelijke energiekosten verrekend met de maandelijkse voorschotten die u hebt betaald. Afhankelijk van uw energieverbruik kan het zijn dat u geld terugkrijgt of juist moet bijbetalen.

Tips!

  • Houd uw energieverbruik goed in de gaten. Installeer de ista app of houd handmatig de meterstanden bij.
  • Op ista staan uitleg video’s over de energieafrekening en de werking van de installatie. Kijk hiervoor op de website van ista.
  • Er zijn verschillende handige sites met tips over energie besparen:

Contactgegevens bij vragen of problemen over:

  • Meterstanden, ista-app en monitoringtool: Ista Nederland via telefoonnummer 010-245 57 00 of via e-mail klantendesk@ista.nl
  • Installatie: Energiewacht via telefoonnummer 088-555 3000
  • Verhogen voorschot: WBO Wonen via telefoonnummer 0541-58 22 22 of via e-mail info@wbowonen.nl