Inkomensregels

Sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een woning met een huurprijs onder € 752,33. Volgens de wet mogen wij woningen met een huurprijs onder de € 752,33 alleen toewijzen aan huurders met een inkomen van maximaal € 40.024,- per jaar. Hierbij telt het inkomen van u als huurder, uw eventuele partner en eventuele meerderjarige medebewoners mee.

Passend toewijzen

De huurprijs van de woning moet passen bij uw inkomen, uw leeftijd en het aantal mensen dat er gaat wonen. Dat heet passend toewijzen. Wat betekent dit nu precies? De wet regelt dat als u alleen of met zijn tweeën bent én u een inkomen heeft waarmee u in aanmerking voor huurtoeslag zou kunnen komen, u een woning met een huurprijs van maximaal € 633,25 kunt huren. Bestaat uw huishouden uit drie of meer personen en zou u huurtoeslag kunnen aanvragen, dan kunt u een woning met een maximale huurprijs van € 678,66 huren.

Geef de juiste gegevens

Gaat u reageren op een woning? Controleer dan vooraf of uw inkomen nog klopt in uw inschrijving. Zorg daarnaast voor een inkomensverklaring voordat u gaat reageren. Want voordat wij u een woning toewijzen, controleren wij uw inkomen. Wij kijken naar uw inkomen dat bij de Belastingdienst bekend is. U vraagt de inkomensverklaring gratis aan via de Belastingdienst.

Belastingdienst

Jonger dan 23?

Ben je jonger dan 23 jaar en wil je huren met huurtoeslag? Reageer dan op woningen met een huur tot € 442,46