Doe mee met het NK tegelwippen!

24 mei 2022

Gemeente Oldenzaal doet mee aan NK Tegelwippen

De gemeente Oldenzaal doet mee aan NK Tegelwippen. Dit is een landelijk initiatief waarbij gemeenten het tegen elkaar opnemen met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daar kunt u als inwoner van de gemeente Oldenzaal ook een steentje aan bijdragen! Twente Milieu komt uw tegels gratis ophalen met de Tegeltaxi. Hieronder leest u alle informatie hierover.

Vanaf wanneer kan ik een afspraak om de tegels gratis op te laten halen?

De actie loopt van 21 maart tot 31 oktober. Vanaf 28 maart kunt u een afspraak maken om de tegels gratis aan huis op te laten halen. De Tegeltaxi van Twente Milieu rijdt op woensdagen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het afhalen van tegels?

Meld u aan voor het NK Tegelwippen via de website www.nk-tegelwippen.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Met de bevestiging kunt u een afspraak maken via de Klantenservice van Twente Milieu door te bellen naar 0900 - 85 20 111 (op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur, lokaal tarief). Houd uw milieupas bij de hand.

Welke voorwaarden gelden er voor het op laten halen van tegels?

De tegels worden met een grijper opgehaald. Daarom is het volgende belangrijk:

  • De minimale hoeveelheid is 5 m2
  • Zet de tegels op de afspraakdag voor 07.30 uur aan straat (op verharde gemeentegrond)
  • Plaats de tegels nergens tegenaan of onder
  • Stapel de tegels netjes op (rondom een meter vrijhouden)
  • Er hoeft niemand thuis te zijn voor de afspraak

Kan ik de tegels ook kosteloos wegbrengen naar het afvalbrengpunt?

Het is ook mogelijk om uw tegels gratis weg te brengen naar het afvalbrengpunt in Oldenzaal op vertoon van de bevestiging van www.nk-tegelwippen.nl. U kunt de bevestiging digitaal laten zien, printen is niet nodig. Bij het inleveren van de tegels, ontvangt u een gratis zak compost.