Energietoeslag 2023

30 januari 2023

De energietoeslag van 1.300 euro: misschien heeft u er ook wel recht op!

De overheid stelt ook voor 2023 extra geld beschikbaar om de hoge energiekosten te compenseren. Huishoudens met een laag inkomen komen in aanmerking voor een eenmalige toeslag van € 1.300 per huishouden.

Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een bedrag van 1.300 euro. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?

U heeft recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of u dat geld krijgt omdat u een uitkering heeft of omdat het salaris is van uw werk.

Hoe kom ik ervoor in aanmerking?

Heeft u de energietoeslag 2022 ontvangen? Dan wordt de toeslag voor 2023 automatisch betaald door de gemeente Oldenzaal. U hoeft dan geen aanvraag in te dienen. Dat geldt ook als u in januari 2023 een periodieke uitkering van de gemeente Oldenzaal ontvangt. Komt u niet in aanmerking voor automatische betaling en heeft u in 2023 een laag inkomen? Dan heeft u misschien ook wel recht op de energietoeslag.

Op de website van gemeente Oldenzaal leest u er meer over. Klik op onderstaande button om naar de website van de gemeente Oldenzaal te gaan.

Gemeente Oldenzaal | Energietoeslag