Gerard Koster en Henk Spijkerman zijn Oldenzaals Beste Buren

25 september 2021

Niet één maar twee Oldenzalers ontvingen op burendag, zaterdag 25 september de Beste Buur Bokaal

De beide heren wonen in De Walgaarden, een groot complex met 169 woningen, twee entrees, twee hallen en twee liften. Gerard Koster en Henk Spijkerman werden genomineerd door meerdere medebewoners uit het complex omdat zij zich enorm inzetten het gebouw en de omgeving netjes, schoon en veilig te houden. De bewoners zijn heel blij met hen en waarderen het wat ze allemaal doen.

Deze kwieke heren helpen dagelijks met klusjes in en rond het complex. Ze verzamelen bijvoorbeeld elke donderdag het oud papier van alle bewoners.

Gerard Koster
Gerard Koster zorgt onder andere voor de groencontainers. Hij zet ze elke dag buiten en om de twee weken aan straat. Lege flessen of verpakkingsmateriaal uit het dienstencentrum gooit hij bij het milieupleintje in de containers. En als er sneeuw of ijs voor de entrees ligt, strooit Gerard zout, zodat alle bewoners veilig naar buiten kunnen.

Henk Spijkerman
Henk zorgt dat de entree altijd netjes is. Ook zorgt Henk er voor dat er geen rommel in de hal op de bankjes blijft liggen. En als er bovenaan de garagedeuren spinnenwebben hangen gaat hij er met een ragebol langs. Verder haalt Henk het onkruid weg tussen de tegels bij de entree.

Prijs
Beide heren ontvingen een mooie prijs. Uit handen van Giovanni Levatino, manager Vastgoed bij WBO Wonen ontvingen zij een dinercheque. Wethouder Evelien Zinkweg verraste hen met een heuse bokaal; het Oldenzaalse Boeskoolmenneke, natuurlijk met een bos bloemen.

Beste Buur Bokaal
De Beste Buur Bokaal in Oldenzaal is een initiatief van gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en huurdersvereniging Blij Wonen. Samen zijn we het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.