Hulp aan huurders in financiële problemen door coronacrisis

26 oktober 2020

WBO Wonen zet zich samen met 14 andere corporaties, verenigd in WoON Twente, in voor huurders die door de coronacrisis hun huur niet meer kunnen betalen. We roepen onze huurders op snel contact op te nemen. Samen kijken we dan naar een goede oplossing.

Impact coronavirus
Wij zijn ons ervan bewust dat de maatregelen tegen het coronavirus behoorlijke impact hebben. Werk valt weg, bedrijven moeten (tijdelijk) hun deuren sluiten, werknemers zijn bang hun baan te verliezen en ZZP’ers zitten zonder inkomsten. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en vragen zich af of ze de huur nog wel kunnen betalen.

In deze tijd spannen we ons daarom éxtra in voor de huurders die dat nodig hebben. De corporaties in Twente gaan vroegtijdig in gesprek met huurders die vragen en zorgen hebben over hun huurbetaling. We maken passende betalingsafspraken of leggen direct contact met collega’s van de gemeente.

Nauw contact met huurders
Maakt u zich zorgen over het betalen van de huur? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Zo kunnen achterstanden worden voorkomen. In deze tijden bellen onze medewerkers ook steeds vaker zelf huurders op om te kijken hoe het met ze gaat. En daarbij werken we nauw samen met welzijn- en zorginstanties.

Géén huisuitzettingen
Sinds de coronamaatregelen zetten wij geen mensen uit huis, dit vinden we onverantwoord. Er zijn hierop wel uitzonderingen: bij criminele activiteiten zoals hennepteelt of drugsdealen of grote overlast kan dit nog wel voorkomen. De veiligheid van buren en mensen uit de straat gaat namelijk voor.