Maria Schieving is Oldenzaals Beste Buur 2022

24 september 2022

In bijzijn van de andere genomineerden ontving Maria Schieving op burendag, 24 september, de Beste Buur Bokaal.

Maria Schieving werd genomineerd door stichting kansrijk Berghuizen die in haar buurt gevestigd is. Alle betrokkenen vanuit deze overkoepelende organisaties vonden haar de Beste Buur want “Ze is sociaal een verbindende factor te noemen. Op boerderij de Stakenboer heeft zij huiskamerprojecten gerealiseerd. Ook verzorgt ze er samen met haar zwager, Gerard ten Voorde, de koffieochtenden.” De buurt is heel blij met haar en waardeert wat ze allemaal doet.

In coronatijd, toen de boerderij gesloten was, bleef Maria actief. Ze ging bij de mensen thuis langs op gepaste afstand om flyers met informatie en puzzels uit te delen. Zo hield ze haar buurt actief in deze eenzame tijd. Bij deze voordeurbezoeken nam ze ook tijd voor persoonlijk contact en een praatje.

Ook in haar eigen buurt aan de Dellenbeekstraat is Maria actief: ze schiet te hulp waar nood of behoefte is.

Het juryrapport zegt… “Het sociale aspect van Maria’s inzet in de wijk Berghuizen én de vele betrokkenen die het raakt, zorgt ervoor dat de jury unaniem besluit dat Maria Schieving de Beste Buur Bokaal 2022 verdient!”

Prijs

Uit handen van Ramona Lubbelinkhof namens WBO Wonen ontving zij een dinercheque. Wethouder Murat Yildirim verraste haar met een heuse bokaal, het Oldenzaalse Boeskoolmenneke, en natuurlijk met een bos bloemen. En Jurrie van der Geize, voorzitter Blij Wonen, had een mooi boeket bloemen voor haar namens de huurdersvereniging.

Andere genomineerden

De andere genomineerden voor de beste Buur bokaal zijn: Klaus Lemke, Harm Schepers, Henk Bruns en winnaar van 2021 Gerard Koster. Ook zij ontvingen een mooie bos bloemen.

Beste Buur Bokaal

De Beste Buur Bokaal in Oldenzaal is een initiatief van gemeente Oldenzaal, WBO Wonen en huurdersvereniging Blij Wonen. Samen zijn we het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.