Opening Trainingshuis Oldenzaal

26 april 2022

Dinsdag 26 april openden Rob Christenhusz (wethouder gemeente Oldenzaal), Bert Deliƫn (directeur Humanitas Onder Dak), Elin Landkroon (projectleider Trainingshuis) en onze directeur Wouter Versteeg in aanwezigheid van direct omwonenden het Trainingshuis voor jongeren in Oldenzaal.

Het Trainingshuis is er voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben voordat zij op eigen benen kunnen staan. Samen willen Gemeente Oldenzaal, Gemeente Enschede, Humanitas Onder Dak en WBO Wonen er door middel van het Trainingshuis voor zorgen dat jongeren die in de knel dreigen te raken, een plek hebben waar zij de juiste hulp krijgen om op eigen kracht weer mee te kunnen doen in de samenleving.

Het Trainingshuis biedt deze jongeren en jongvolwassenen van 17 tot 25 jaar een woonplek waar ze training ontvangen om woonvaardigheden op te doen. Ook worden de jongeren begeleid naar een opleiding, betaald werk of een andere passende daginvulling. Naar verwachting zullen de jongeren na ongeveer een jaar de stap kunnen maken naar zelfstandig wonen.

Het Trainingshuis bevindt zich aan de Huurnestraat en Tijgaardenstraat in Oldenzaal, waar in 6 woningen in totaal 18 jongeren worden gehuisvest. In een zevende woning is een kantoor ingericht voor de begeleiding van Humanitas Onder Dak. Vanaf 1 mei aanstaande beginnen de eerste deelnemers in het Trainingshuis.