Sleutel voor de huurders van de nieuwbouw op De Thij

27 juli 2023

De nieuwbouw van de 18 woningen aan de Bernard van Meursstraat en de Jacob Catsstraat is klaar! Op deze plek hebben we 12 ééngezinswoningen en 6 patiowoningen gebouwd. Donderdag 27 juli ontvingen bewoners de sleutel van hun nieuwbouwwoning.


Eind september 2022 is bouwbedrijf Van Wijnen gestart met de bouw van de woningen in de wijk De Thij. Eerder werden hier 26 seniorenwoningen gesloopt. Met de sloop van deze woningen is plek gemaakt voor nieuwe woningen én zorgeenheden. Het totale plan op deze locatie bestaat uit een woongebouw met 24 wooneenheden voor cliënten van zorgorganisatie Aveleijn en 18 huurwoningen van WBO Wonen (6 patiowoningen en 2 bouwblokken met elk 6 eengezinswoningen).

Over de woningen
De woningen zijn een mooie en welkome aanvulling op de Oldenzaalse woningmarkt. Beide type woningen zijn duurzame en energiezuinige woningen. Alle woningen worden verwarmd via een warmtepomp en zijn voorzien van een balansventilatie met CO2 meters in de woonkamer en hoofdslaapkamer. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Met deze duurzame maatregelen zorgen we voor lage energiekosten voor de huurders.