Verhoging voorschot stookkosten gas

31 maart 2022

De gasprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Dat heeft gevolgen voor iedereen. Ook als u een collectieve ketel heeft en de stookkosten aan WBO Wonen betaalt. Met ingang van 1 mei 2022 verhogen wij namelijk het voorschot dat u betaalt voor gas. Dat doen we om te voorkomen dat u volgend jaar veel moet bijbetalen. Huurders voor wie dit geldt, ontvangen in april de afrekening stookkosten waarin ook te lezen is wat het nieuwe voorschotbedrag is.

Stookkosten kunnen hoger uitvallen

Om ervoor te zorgen dat uw maandelijkse lasten niet te hard stijgen, kiezen wij voor een beperkte verhoging van het voorschot. De werkelijke stookkosten kunnen hoger uitvallen, afhankelijk van de verwachte stijging van de energiekosten en hoe streng de winter van 2022 wordt. Wilt u uw voorschot liever meer verhogen? Stuur ons dan een bericht per post of mail naar info@wbowonen.nl en vermeld het voorschotbedrag dat u wenst te betalen.

Wat doet de overheid?

Om de stijging van de energierekening te verminderen, verlaagt de overheid de energiebelasting. Daardoor betaalt een huishouden met een gemiddeld gas- en stroomverbruik ongeveer € 400,00 minder aan belasting.

Korting op energiebelasting

De overheid geeft in 2022 aan alle huishoudens korting op de energiebelasting voor gas, stroom en warmte. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt ongeveer € 400,- minder belasting. U hoeft daar niets voor te doen, het bedrag wordt in mindering gebracht op de elektriciteitsfactuur.

Tegemoetkoming

Heeft uw huishouden een inkomen op of net boven het sociaal minimum? Dan komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige bijdrage van € 800,- om de hogere energierekening te betalen. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze energietoeslag. Op de website van de gemeente Oldenzaal leest u er meer over.

Gemeente Oldenzaal

Energie besparen

WBO Wonen is volop bezig met het verduurzamen en isoleren van woningen. Helaas gaat dat niet in één keer voor al onze woningen. Zelf kunt u met een paar kleine aanpassingen ook besparen op uw energieverbruik. Bekijk bijvoorbeeld de bespaartips verwarming op de website van Milieu Centraal.

Milieu Centraal