Werkzaamheden 82 woningen in de wijk Glinde Hooiland

We zijn al enige tijd bezig met werkzaamheden in de wijk Glinde Hooiland. In deze wijk worden 82 woningen aan de Papaverstraat, Narcissenstraat en de Begoniastraat gerenoveerd of vervangen door een nieuwbouwwoning.

De renovatiewerkzaamheden en het groot onderhoud aan 42 woningen is bijna afgerond. De woningen zijn flink opgeknapt. Het belangrijkste aspect is dat we de woningen energiezuinig hebben gemaakt. Dat zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar zorgt ook voor meer comfort in de woning.

Na de renovatie gaan we verder met de sloop en vervangende nieuwbouw van in totaal 40 woningen. De sloop en nieuwbouw wordt uitgevoerd met het concept Blokje Om. Blokje Om is een aanpak voor het vernieuwen van woningen en buurten. De woningen zijn modern en energiezuinig. Het kenmerk van het ‘Blokje Om’ concept is dat bewoners in een kort tijdbestek, een compleet nieuw huis krijgen op de bestaande plek in hun vertrouwde buurt. Bewoners kiezen zelf of ze wel of niet terug willen keren naar hun vertrouwde adres.

Dit jaar zijn ook de eerste Blokje Om woningen gebouwd in de wijk; aan de Papaverstraat 1 t/m 23, Papaverstraat 33 t/m 39 en de Narcissenstraat 5 t/m 11. Dit zijn 20 woningen. De woningen aan de Begoniastraat 10 t/m 40 en Narcissenstraat 29 t/m 35 volgen in 2024.